A kritikusok fele értékelte pozitívan Robert Zemeckis új alkotását, a

Karácsonyi ének 3d-t

. A Hollywood & Fine véleménye szerint Jim Carreynek köszönhető, hogy élvezhető a film, meg annak, hogy ebben a feldolgozásban Scrooge figuráját tették a középpontba. A Filmlink örömmel dobta el az agyát a vizuális effektektől is, de a rémálomszerű képektől és a kísérteties témától félti a gyerekeket.

A Karácsonyi ének 200 millió dollárba került, így kicsit hajtania kell, hogy nyereséges is legyen. A Charles Dickens klasszikusa alapján, motion capture technikával készített filmet jövőre is biztos vetítik a mozikban, ahogy a hasonló technikával gyártott Polár Expresszt is karácsony közeledtével minden évben újra bemutatják.

Második lett a két hete játszott Jackson-emlékfilm, amire 14 millióért (2,6 milliárd forint) fogytak a belépők péntektől vasárnapig. A Michael Jackson's This is it az amerikai piacon elérte az 58 millió dolláros bevételt, világszerte még 70 milliót hozott.

Clooney a legjobb

Harmadik George Clooney háborús szatírája, a 25 millióba került Men Who Stare at Goats 13,3 millió dollárral (2,4 milliárd forint). A film Jon Ronson 2004-ben megjelent könyvén alapszik, a rendezést Gran Heslovra bízták, aki színészként és producerként dolgozott eddig. Az iraki háborús szatírában George Clooney telepátiával ügyködő katonát, Ewan McGregor újságírót alakít. Az előzetes vicces, ennek alapján jelentettük ki, hogy Jeff Bridges jobb, mint A nagy Lebowskiban:

A kritikusok 60 százalékának tetszett. Az év leghülyébb és legbolondosabb filmjének nevezi a WaffleMovies. A View London csak azért aggódott, hogy Clooney élete legjobb alakításával ellopja a show-t a többiek elől. A Gazette szerint a mozi egyszerre sekélyes és vicces, ugyanakkor rendelkezik némi mélységgel. A BDK Reviews a produkciót bosszantóan hosszú Star Wars-viccnek tartja. "Míg a karakterek az elméjükkel próbálnak összpontosítani, a készítők kiábrándítóan szétszórtak” - írták a New England Movies Weeklyben.

forrás: index.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hirnalon.blog.hu/api/trackback/id/tr941512898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fruzsi01 2009.11.09. 16:19:20

Nagyon jó lett!
Üdv: Fruzsi
süti beállítások módosítása